Skvelé pirohy s mäsom si obľúbila celá naša rodina!

Dnes sa s vami podelíme o recept z Litvy. Odporúčame podávať túto pochúťku s kyslou smotanou alebo maslom. Najlepšia chuť je s roztaveným maslom, slaninou a smaženou cibuľkou.

Potrebujete:


12 zemiakov
1 vajíčko
65 g pšeničnej múky
300g mletého bravčového mäsa
1 lyžička škrobu
Soľ a korenie podľa chuti

Postup:


1) Polovicu zemiakov pripravte a potom z nich spravte kašu.

2) Zvyšné zemiaky postrúhajte a vytlačte prebytočnú šťavu.

3) Zemiaky zmiešajte s varenými zemiakmi a strúhanými, pridajte škrobovú šťavu, suchý škrob, múku, vajce, korenie a dobre premiešajte.

4) Z výsledného cesta pripravte menšie placky, do každej vložte lyžicu mletého mäsa, pretlačte cesto cez okraje a vytvorte požadovaný tvar, ako je znázornené.

5) Vložte vodu do hrnca a pridajte k varu. Varíme 15 minút,

Hotovo!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like