Skvelé domáce šišky z kyslej smotany na ktorých si pochutí každý! Naplniť ich môžete čímkoľvek!

Nie je nad domáce poctivé vyprážané šišky. Či už sú naplnené marmeládou, čokoládou, alebo lekvárom, každý z nás si iste rád dá a osladí si trochu život.Vďaka dnešnému receptu si môžete ľahko pripraviť domáce.

Je to jednoduché a preto nabudúce, až dostanete chuť na sladké, určite vyskúšajte tento recept. Príprava je časovo nenáročná a naplniť si šišky môžete čímkoľvek, na čo máte práve chuť. Pochutnajú si všetci.

Zloženie:

  • 300 g múky (polohrubej)
  • 0,5 sáčku prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 3 vrecúška sladidlá alebo práškového cukru
  • 1 sáčok vanilkového cukru
  • asi 3  kyslej smotany (v závislosti na kvalite múky)
  • 0,5 cl rumu alebo niekoľko kvapiek aroma
  • pol litra oleja na pečenie

Príprava:

V miske premiešajte vajcia so sladidlom (cukrom), vanilkovým cukrom, kyslou smotanou a štipkou soli. Pridajte rum alebo niekoľko kvapiek aróma, potom pridajte múku. Premieste cesto rukami a potom ich položte na plochý povrch a vyvaľkáme placku s hrúbkou pol centimetra.

Pokiaľ si vyberiete ľahší riešenie, nemusíte šišky ani plniť, pretože ich môžete ochutiť priamo v horúcom oleji.

Pomocou poháre vykrájajte z cesta kolieska a tie potom naplňte požadovanú náplňou a dôkladne zrolujte do guľôčky.

Šišky zmažte v rozpálenom oleji v hrnci dozlatista a nechajte ich vychladnúť v kuchynských utierkach, ktoré odsajú mastnotu. Nakoniec stačí posypať práškovým cukrom

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: receptneked.hu

You Might Also Like