Skvelé domáce šišky z kyslej smotany na ktorých si pochutí každý! Naplniť ich môžete čímkoľvek!

Nie je nad domáce poctivé vyprážané šišky. Či už sú naplnené marmeládou, čokoládou, alebo lekvárom, každý z nás si iste rád dá a osladí si trochu život.Vďaka dnešnému receptu si môžete ľahko pripraviť domáce.

 

Je to jednoduché a preto nabudúce, až dostanete chuť na sladké, určite vyskúšajte tento recept. Príprava je časovo nenáročná a naplniť si šišky môžete čímkoľvek, na čo máte práve chuť. Pochutnajú si všetci.

Zloženie:

  • 300 g múky (polohrubej)
  • 0,5 sáčku prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • 3 vrecúška sladidlá alebo práškového cukru
  • 1 sáčok vanilkového cukru
  • asi 3  kyslej smotany (v závislosti na kvalite múky)
  • 0,5 cl rumu alebo niekoľko kvapiek aroma
  • pol litra oleja na pečenie

Príprava:

V miske premiešajte vajcia so sladidlom (cukrom), vanilkovým cukrom, kyslou smotanou a štipkou soli. Pridajte rum alebo niekoľko kvapiek aróma, potom pridajte múku. Premieste cesto rukami a potom ich položte na plochý povrch a vyvaľkáme placku s hrúbkou pol centimetra.

Pokiaľ si vyberiete ľahší riešenie, nemusíte šišky ani plniť, pretože ich môžete ochutiť priamo v horúcom oleji.

Pomocou poháre vykrájajte z cesta kolieska a tie potom naplňte požadovanú náplňou a dôkladne zrolujte do guľôčky.

Šišky zmažte v rozpálenom oleji v hrnci dozlatista a nechajte ich vychladnúť v kuchynských utierkach, ktoré odsajú mastnotu. Nakoniec stačí posypať práškovým cukrom

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: receptneked.hu

You Might Also Like