Skvelé bulharské vyprážané karfiólové kúsky hotové za 10 minút!

Pred rokmi, keď som bola so svojím partnerom na dovolenke v Bulharsku, spomínam si ešte teraz na vynikajúce karfiolový predjedlo. Nikdy som karfiolu nevenovala zvláštnu pozornosť, kým som ho neskúsila práve tam.

Od tej doby sa karfiol stal mojím obľúbeným jedlom a tento recept od tej doby patrí k rodinným favoritom. Akonáhle začnem vyprážanie, moje deti ma ani nenechajú presunúť prvé kúsky z panvice na tanier. Na tejto dobrote si skrátka a dobre pochutí celá Vaša rodina!

INGREDIENCIE:


1 stredný karfiol
3/4 šálky múky
1/2 šálky piva
1 veľké vajce
soľ podľa chuti
korenie podľa chuti
rastlinný olej

POSTUP:


1) Pripravte si všetky ingrediencie. Vyberte si hlavičku karfiolu, ktorá má jednotnú farbu.

2) Vyšľahajte si múku, pivo a vajcia. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Vďaka pivu bude výsledok zlatistý a chrumkavý.

3) Karfiol si rozdeľte na ružičky. Lepšie je vyberať tie väčšie kúsky, sú šťavnatejšie.

4) Priveďte si vodu do varu, osoľte ju a pridajte karfiol. Varte asi 5-7 minút. Je dôležité, aby ste to neprehnali, pretože sa z karfiolu môže veľmi rýchlo stať kaše. A to nepotrebujeme.

5) Hotový karfiol vložte do sitka a nechajte odkvapkať. Než sa vychladí, nahrejte si panvicu. Nalejte do nej olej asi s 1 cm hĺbkou a ružičky si obaľte v cestíčku.

6) Kúsky potom osmažte zo všetkých strán dozlatista.

7) Hotový karfiol odkladajte na papierové obrúsky. Vysajú prebytočný olej. Dobrú chuť.

 

Zdieľajte tento super recept na najlepší vyprážaný karfiol aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

You Might Also Like