Skvelá banánová bábovka s orechami, čokoládou a krémovou náplňou vnútri!

Tento recept je unikátny hneď v niekoľkých bodoch. Vďaka banánu je bábovka krásne vláčna a nie suchá. Orechy a čokoláda skvelo pasujú k banánu a v strede sa skrýva prekvapenie v podobe vanilkového krému. Výborná zvlášť ku káve, overené.

Čas varenia: 1 h 20 minút
Porcie: 12 – 18 ks

Potrebujeme: 


1/2 hrnčeka vlašských orechov
1/2 hrnčeka hladkej múky
1/2 hrnčeka trstinového cukru
1/2 lyžice mletej škorice
60 g studeného masla, nakrájaného na kocky

Cesto:
2 1/4 hrnčeka hladkej múky
1 1/4 lyžičky kypriaceho prášku
1 1/4 lyžičky jedlej sódy
1 lyžička soli
1 lyžička mletej škorice
110 g masla, zmäknutého
1 1/2 hrnčeka krupicového cukru
2 veľké vajcia
1 hrnček roztlačených banánov
1 lyžica vanilkového extraktu
1 1/4 hrnčeka kyslej smotany
1/2 hrnčeka čokoládových kúskov (voliteľné)
1/2 hrnčeka vlašských orechov, nasekaných (voliteľné)

Náplň:
240 g krémového syra (Philadelphia atď.)
1/4 hrnčeka krupicového cukru
1 lyžička vanilky

Poleva:
1 hrnček práškového cukru
1 lyžička vanilkového extraktu
2 lyžice mlieka

Zdobenie
malé kúsky čokolády (voliteľné)

Postup:


1) Predhrejte rúru na 180 ° C. Na posýpku zmiešame orechy, maslo, múku, cukor a škoricu v mixéri. Ak nemáte mixér, môžete najprv nasekať orechy a potom všetko spracovať vidličkou. Potom vložte posýpku do chladničky.

2) V mise zmiešajte múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, soľ a škoricu. V druhej väčšej miske vyšľaháme maslo s cukrom do peny, pridajte vajcia, vanilku a banány.

3) Postupne nasypte múčnu zmes do banánovej s prilievaním kyslej smotany. Premiešajte cesto dohladka a 1/4 z neho uložte do misky bokom. Do zvyšku vmiešajte čokoládové kúsky a orechy.

4) Zmerajte približne hrnček cesta a zvyšok nalejte do pripravenej formy. Vezmite 1/4 hrnčeka odloženého cesta a zmiešajte ho s krémovým syrom, vanilkou a trstinovým cukrom. Takto pripravenú plnku nalejte na cesto do formy tak, aby sa nedotýkala stien.

5) Na náplň použite posledný hrnček cesta, ktorý ste si nechali. Ľahko buchnite formou o stôl, aby ste uvoľnili prípadné vzduchové bublinky. Vrch bábovky posypte pripravenou posýpkou.

6) Pečte 55 až 60 minút na 180 ° C. Potom nechajte bábovku chladiť na rošte aspoň hodinu. Jemne vyberte bábovku z formy a nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu.

7) Akonáhle budete pripravení servírovať, zmiešajte ingrediencie na polevu do hladkej zmesi a polejte ňou bábovku. Posypte čokoládovými kúskami, ak chcete.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

 

You Might Also Like