Skvelá banánová bábovka s orechami, čokoládou a krémovou náplňou vnútri!

Tento recept je unikátny hneď v niekoľkých bodoch. Vďaka banánu je bábovka krásne vláčna a nie suchá. Orechy a čokoláda skvelo pasujú k banánu a v strede sa skrýva prekvapenie v podobe vanilkového krému. Výborná zvlášť ku káve, overené.

Čas varenia: 1 h 20 minút
Porcie: 12 – 18 ks

Potrebujeme: 


1/2 hrnčeka vlašských orechov
1/2 hrnčeka hladkej múky
1/2 hrnčeka trstinového cukru
1/2 lyžice mletej škorice
60 g studeného masla, nakrájaného na kocky

Cesto:
2 1/4 hrnčeka hladkej múky
1 1/4 lyžičky kypriaceho prášku
1 1/4 lyžičky jedlej sódy
1 lyžička soli
1 lyžička mletej škorice
110 g masla, zmäknutého
1 1/2 hrnčeka krupicového cukru
2 veľké vajcia
1 hrnček roztlačených banánov
1 lyžica vanilkového extraktu
1 1/4 hrnčeka kyslej smotany
1/2 hrnčeka čokoládových kúskov (voliteľné)
1/2 hrnčeka vlašských orechov, nasekaných (voliteľné)

Náplň:
240 g krémového syra (Philadelphia atď.)
1/4 hrnčeka krupicového cukru
1 lyžička vanilky

Poleva:
1 hrnček práškového cukru
1 lyžička vanilkového extraktu
2 lyžice mlieka

Zdobenie
malé kúsky čokolády (voliteľné)

Postup:


1) Predhrejte rúru na 180 ° C. Na posýpku zmiešame orechy, maslo, múku, cukor a škoricu v mixéri. Ak nemáte mixér, môžete najprv nasekať orechy a potom všetko spracovať vidličkou. Potom vložte posýpku do chladničky.

2) V mise zmiešajte múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, soľ a škoricu. V druhej väčšej miske vyšľaháme maslo s cukrom do peny, pridajte vajcia, vanilku a banány.

3) Postupne nasypte múčnu zmes do banánovej s prilievaním kyslej smotany. Premiešajte cesto dohladka a 1/4 z neho uložte do misky bokom. Do zvyšku vmiešajte čokoládové kúsky a orechy.

4) Zmerajte približne hrnček cesta a zvyšok nalejte do pripravenej formy. Vezmite 1/4 hrnčeka odloženého cesta a zmiešajte ho s krémovým syrom, vanilkou a trstinovým cukrom. Takto pripravenú plnku nalejte na cesto do formy tak, aby sa nedotýkala stien.

5) Na náplň použite posledný hrnček cesta, ktorý ste si nechali. Ľahko buchnite formou o stôl, aby ste uvoľnili prípadné vzduchové bublinky. Vrch bábovky posypte pripravenou posýpkou.

6) Pečte 55 až 60 minút na 180 ° C. Potom nechajte bábovku chladiť na rošte aspoň hodinu. Jemne vyberte bábovku z formy a nechajte ju vychladnúť na izbovú teplotu.

7) Akonáhle budete pripravení servírovať, zmiešajte ingrediencie na polevu do hladkej zmesi a polejte ňou bábovku. Posypte čokoládovými kúskami, ak chcete.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like