Skúste si doma urobiť bezkonkurenčný makový krémeš. Kombinácia makového cesta a smotanového krému je fantastická!

Fantastická kombinácia lahodného makového cesta a jemného smotanového krému. Toto je jeden z mojich najobľúbenejších dezertov a vždy, keď si ho urobím môj deň je hneď veselší.

Ingrediencie:

  • 8 bielkov
  • 150 g Kr. cukru
  • 100 g mletého maku
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 6 lyžíc hladkej múky

Na krém:

  • 8 žĺtkov
  • 150 g Kr. cukru
  • 300 ml mlieka
  • 1 lyžicu kukuričného škrobu
  • 3 lyžice smotanového alebo vanilkového pudingu
  • 150 g masla

Na vrch:

  • 150 g maslových sušienok
  • 50 ml kávy
  • 180 g tmavej čokolády
  • 1 lyžičku masla

Postup:

Bielky si ušľaháme spolu s cukrom na tuhý sneh. Postupne primiešame múku, mak a kokos.

Cesto navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút.

Než sa cesto upečie, pripravíme si krém.

Žĺtky si ušľaháme s cukrom, škrob rozpustíme v mlieku a vmiešame ho do žĺtkovej zmesi.

Preložíme do vodného kúpeľa a zahrievame. Nakoniec pridáme aj puding a miešame nad parou, kým krém nezhustne.

Potom zložíme z vodného kúpeľa a necháme úplne vychladnúť. Do vychladnutého krému vmiešame našľahané maslo.

Vychladnutý krém navrstvíme na makovej cesto. Na krém uložíme maslové sušienky, ktoré pokvapkáme kávou.

Nakoniec si pripravíme polevu. Čokoládu rozpustíme s maslom a navrstvíme na sušienky.

Prajeme vám dobrú chuť.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like