Skúste si doma urobiť bezkonkurenčný makový krémeš. Kombinácia makového cesta a smotanového krému je fantastická!

Fantastická kombinácia lahodného makového cesta a jemného smotanového krému. Toto je jeden z mojich najobľúbenejších dezertov a vždy, keď si ho urobím môj deň je hneď veselší.

Ingrediencie:

  • 8 bielkov
  • 150 g Kr. cukru
  • 100 g mletého maku
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 6 lyžíc hladkej múky

Na krém:

  • 8 žĺtkov
  • 150 g Kr. cukru
  • 300 ml mlieka
  • 1 lyžicu kukuričného škrobu
  • 3 lyžice smotanového alebo vanilkového pudingu
  • 150 g masla

Na vrch:

  • 150 g maslových sušienok
  • 50 ml kávy
  • 180 g tmavej čokolády
  • 1 lyžičku masla

Postup:

Bielky si ušľaháme spolu s cukrom na tuhý sneh. Postupne primiešame múku, mak a kokos.

Cesto navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút.

Než sa cesto upečie, pripravíme si krém.

Žĺtky si ušľaháme s cukrom, škrob rozpustíme v mlieku a vmiešame ho do žĺtkovej zmesi.

Preložíme do vodného kúpeľa a zahrievame. Nakoniec pridáme aj puding a miešame nad parou, kým krém nezhustne.

Potom zložíme z vodného kúpeľa a necháme úplne vychladnúť. Do vychladnutého krému vmiešame našľahané maslo.

Vychladnutý krém navrstvíme na makovej cesto. Na krém uložíme maslové sušienky, ktoré pokvapkáme kávou.

Nakoniec si pripravíme polevu. Čokoládu rozpustíme s maslom a navrstvíme na sušienky.

Prajeme vám dobrú chuť.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like