Škoricovo-slivkový koláč: Tradičná domáca pochúťka, ktorej takmer nikto neodolá!

Milovníci sliviek tento recept určite ocenia. Je to vynikajúca tradičná domáca pochúťka, ktorej neodolá naozaj nikto. Príprava je nenáročná a rýchla. Moje deti tento koláč zbožňujú!

Čo budete potrebovať?

Na cesto:

  • 50 dkg múky
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžicu mletej škorice
  • 20 dkg masla
  • 2 žĺtky
  • 4 lyžice smotany
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva

Na náplň:

  • 1 kg sliviek
  • citrónovú kôru z polovice citróna
  • 3 lyžice cukru
  • 2 lyžičky škorice
  • 1 lyžicu strúhanky

Postup

Všetky prísady do cesta dáme do misky a dôkladne zmiešame. Následne ho dobre premiesime a rozdelíme na dve časti.

Jednu polovicu cesta vyvaľkáme a dáme na maslom vymastený plech. Posypeme ho strúhankou, aby nám nenavlhlo od sliviek. Potom na neho poukladáme slivky a posypeme ich zmesou, ktorú si pripravíme zmiešaním cukru a škorice.

Následne slivky prikryjeme druhou polovicou rozvaľkaného cesta a to tiež posypeme škoricovým cukrom.

Pečieme 30 minút pri teplote 180 ° C.

Dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

ZDROJ : KETKES.COM

You Might Also Like