Šišky v rúre: Pripravte si túto sladkú dobrotu bez kvapky oleja: Sú lahodné, mäkkučké a nadýchané.

Vyskúšajte si urobiť šišky podľa tohto skvelého receptu- pre zmenu v rúre. Sú úžasné lahodné, mäkučké a nadýchané. A čo je na nich to najlepšie? – nie sú nasiaknuté olejom!

 

Ingrediencie:

500 g polohrubej múky
30 g čerstvého droždia
280-300 ml mlieka
70 g kr. cukru
2 žĺtky
50 g masla
½ lyžičky soli

Na náplň:
Džem podľa chuti alebo marmeláda

Na potretie:
rozpustené maslo

Na posypanie:
práškový cukor

Postup:

1. ½ mlieka zohrejeme, pridáme rozdrvené droždie a 1 lyžicu cukru. Počkáme až vyjde kvások.

2. Do samostatnej misky nasypeme múku, pridáme soľ, zvyšný cukor, žĺtky, maslo, mlieko a kvások. Premiešame a vypracujeme hladké, vláčne cesto.
3. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť približne hodinu. Potom cesto premiestnime, opäť prikryjeme a necháme ešte približne pol hodinku – až hodinku kysnúť.
4. Vykysnuté cesto prehodíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na plát hrubý asi 2 cm. Z cesta pomocou pohára vykrajujeme kruhy, ktoré prehodíme na plech vyložený papierom na pečenie.

5. Do každého kúsku urobíme menšiu jamku – môžeme na to použiť varechu alebo lyžičku.

6. Prikryjeme utierkou a kým sa zahreje rúra, necháme ešte kysnúť (približne 20 minút).

7. Pečieme pri teplote 190 stupňov kým povrch šišiek nie je zlatistý.

8. Po upečení potrieme rozpusteným maslom a do otvoru dáme marmeládu. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like