Šišky ľahučké ako pierko – v rúre sa krásne nafúknu: Žiadne vyprážanie a do cesta pridajte tvaroh – lepšie pečivo sme ešte nejedli!

Fantastický recept na šišky s čokoládou, ktoré vôbec nie sú mastné a chutia výborne!

Potrebujeme:

500 g hladkej múky 00 (môžete urobiť pol na pol s polohrubou múkou)
50 g masla
100 g kr. cukru (možno zvýšiť alebo znížiť v závislosti od chuti)
10 gramov sušeného droždia alebo 1/2 kocky  čerstvého
2 vajcia
120 ml vlažného mlieka
125 gramov ricotta syru (ak nemáte, nahraďte pomazánkovým maslom alebo tvarohom zjemneným trochou smotany)
čokoláda lupienky
Cukor práškový
Pomarančová kôra

Postup:

Do misky nasypte múku, pridajte vajcia, maslo nakrájané na malé kúsky, cukor, pomarančovú kôru a ricottu (alebo tvaroh či pomazánkové maslo).
V teplom mlieku rozpustite droždie spolu s lyžičkou cukru, počkajte asi 15 minút a pridajte ho k ostatným zložkám. Vymieste jednotné cesto.

Nechajte cesto kysnúť na teplom mieste v miske pod utierkou – nechávam kysnúť dlhšie, cesto je potom naozaj nadýchané.

Keď cesto vykysne, vmiešame doň čokoládové lupienky, preložíme na dosku posypenú múkou a rozvaľkáme na hrúbku 1 cm. Vykrojíme kruhy a necháme ešte podkynúsť, kým sa nezohreje rúra (čím dlhšie, tým lepšie, môžete počkať aj hodinu).
V predhriatej rúre pri 180 stupňoch pečieme asi 20-25 minút dozlatista – šišky sa krásne nafúknu. Šišky sú výborné a vôbec nie sú mastné, ako klasické vyprážané šišky.

Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

zdroj: giallozafferano

You Might Also Like