Šikovný koláč: Do rúry vložíte jedno cesto a vyberiete dezert s tromi vrstvami!

Tento zákusok je jednoducho zázračný. Jeho čaro spočíva v tom, že do rúry vložíte jedno jednoduché cesto a vyberiete zákusok s tromi rôznymi vrstvami.

Potrebujeme:

  • Plech 30 x 40 cm
  • 250 g masla
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 l mlieka
  • 10 vajec
  • 250 g cukru
  • 2 lyžičky vanilkovej arómy
  • štipku soli

Postup:

Aby sa nám koláčik správne vydaril, je nutné dodržať presný postup a tiež teplota prísad je veľmi dôležitá.

Maslo dáme pred prípravou rozpustiť, ale musí byť vychladené, keď s ním pracujeme, rovnako dobre vychladené musí byť i mlieko.

Je dobré, keď sú žĺtky izbovej teploty a bielky naopak vychladené.

Žĺtky spolu s cukrom vyšľaháme do peny. Hmota by mala zdvojnásobiť svoj objem.

Postupne pridávame rozpustené maslo, mlieko a vanilkovú arómu.

Za stáleho šľahania do zmesi vmiešame aj múku. Z bielkov a soli ušľaháme tuhý sneh a postupne ho ručne vmiešame do žĺtkovej hmoty.

Cesto má tekutú konzistenciu. Teraz už stačí len vyliať ho na plech, ktorý sme si predtým vymastili a vysypali múkou.

Cesto vložíme do vyhriatej rúry na 175 stupňov a pečieme asi 40 minút.

Zákusok je pripravený, keď je na vrchu zlatistý (môžu sa objaviť aj praskliny).

Nebojte sa, ak sa vám stredná časť zdá tekutá, zákusok počas chladnutia zhustne a bude presne taký, aký má byť.

Keď zákusok vychladne, vložíme do chladničky a podávame ho dobre vychladený.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like