Šikovný čokoládový koláčik: Všetko vylejete na plech a z rúry vyberiete sladký zázrak s tromi vrstvami!

Výborný nápad na zákusok, ktorý pripravíte oveľa jednoduchšie ako hocijaký koláčik.

Nepotrebujete pripravovať nič špeciálneho, stačí zmiešať všetky suroviny v miske a dať na plech.

Počas pečenia sa oddela 3 vrstvy a vy z rúry vyberiete perfektný zákusok. Malý sladký zázrak!

Čo budeme potrebovať:

  • 110 g masla
  • 600 ml mlieka
  • 110 g hladkej múky
  • 43 g nesladeného kakaového prášku
  • 4 vajcia – oddelené bielky a žĺtky
  • 210 g práškového cukru
  • 2 lyžice čiernej kávy
  • 1 lyžičku vanilkovej aromy

 

Postup:

Rúru nastavíme na 165 stupňov a pripravíme si plech s rozmermi 20 x 20 cm. Múku zmiešame s kakaovým práškom a bielky ušľaháme na sneh.

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a potom pridáme rozpustené ochladené maslo, kávu a vanilku.

Dôkladne vymiešame a potom postupne pridáme múku s kakaom a nakoniec opatrne aj bielkovú penu.

Nalejeme do pripravenej formy a pečieme 50-60 minút, koláčik bude vnútri tekutý, ale toho sa vôbec nemusíte báť, krémová vrstva uprostred postupne stuhne.

Poprášime práškovým cukrom, necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Dobrou chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like