Síce nie som fanúšik mletého mäsa, ale tento recept je skrátka famózny. Zapečené cestoviny Bolognese!

Čo si budeme hovoriť, cestoviny sú už dlhé roky tradičným a hlboko zakoreneným pokrmom každej rodiny. Predtým ich stačilo len uvariť a dať si ich s kečupom. Dnes sú však používané ako jedna zo zložiek lahodných pokrmov. S tými správnymi prísadami sa cestoviny môžu stať jednou z najobľúbenejších potravín. 

A ak hľadáte tip na naozaj chutné jedlo pre Vašu rodinu na dnes večer, je tento recept pre Vás ako stvorený!

Tento pekáč zapečených cestovín sa v detstve často ponúkal v materských i základných školách. Za tie roky sa recept vyvinul v niekoľko variant: s vajcami, mäsom, tvarohom, kusy ovocia, či hrozienkami. Dnešný recept bude obsahovať mleté ​​mäso!

Čo budete potrebovať?

  • 300 g cestovín
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 3 ks cibule
  • 2 ks paradajok
  • 250 g tvrdého syra
  • 4 PL majonézy
  • 4 PL paradajkového pretlaku
  • 200 ml mlieka
  • 4PL slnečnicového oleja
  • petržlenovú vňať
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

Najprv si dajte variť vodu v hrnci. Uistite sa, že je osolená a potom dajte obvyklým spôsobom variť cestoviny.

Akonáhle budú cestoviny hotové, sceďte ich a nechajte vychladnúť.

Potom očistite jednu cibuľu a spoločne so zvyškom zeleniny nadrobno nakrájajte, prípadne rozmixujte. Potom osoľte a okoreňte podľa chuti.

Na panvici si následne rozohrejte slnečnicový olej a zeleninovú zmes zľahka orestujte.

Teraz prichádza na rad omáčka na cestoviny, ktorú vytvoríte zmiešaním majonézy, mlieka a paradajkového pretlaku.

Potom si vymažte pekáč na ktorého dno naskladajte nakrájanú cibuľu, potom mleté ​​mäso, na to zeleninovú zmes, nastrúhaný tvrdý syr a uvarené cestoviny. Na záver všetko zalejte pripravenou omáčkou a posypte zvyškom syra.

Piecť by ste mali vo vopred vyhriatej rúre na 180 ° C necelú hodinu (cca 50 min.).

Dobrú chuť prajeme!

You Might Also Like