Síce nie som fanúšik mletého mäsa, ale tento recept je skrátka famózny. Zapečené cestoviny Bolognese!

Čo si budeme hovoriť, cestoviny sú už dlhé roky tradičným a hlboko zakoreneným pokrmom každej rodiny. Predtým ich stačilo len uvariť a dať si ich s kečupom. Dnes sú však používané ako jedna zo zložiek lahodných pokrmov. S tými správnymi prísadami sa cestoviny môžu stať jednou z najobľúbenejších potravín. 

 

A ak hľadáte tip na naozaj chutné jedlo pre Vašu rodinu na dnes večer, je tento recept pre Vás ako stvorený!

Tento pekáč zapečených cestovín sa v detstve často ponúkal v materských i základných školách. Za tie roky sa recept vyvinul v niekoľko variant: s vajcami, mäsom, tvarohom, kusy ovocia, či hrozienkami. Dnešný recept bude obsahovať mleté ​​mäso!

Čo budete potrebovať?

  • 300 g cestovín
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 3 ks cibule
  • 2 ks paradajok
  • 250 g tvrdého syra
  • 4 PL majonézy
  • 4 PL paradajkového pretlaku
  • 200 ml mlieka
  • 4PL slnečnicového oleja
  • petržlenovú vňať
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

Najprv si dajte variť vodu v hrnci. Uistite sa, že je osolená a potom dajte obvyklým spôsobom variť cestoviny.

Akonáhle budú cestoviny hotové, sceďte ich a nechajte vychladnúť.

Potom očistite jednu cibuľu a spoločne so zvyškom zeleniny nadrobno nakrájajte, prípadne rozmixujte. Potom osoľte a okoreňte podľa chuti.

Na panvici si následne rozohrejte slnečnicový olej a zeleninovú zmes zľahka orestujte.

Teraz prichádza na rad omáčka na cestoviny, ktorú vytvoríte zmiešaním majonézy, mlieka a paradajkového pretlaku.

Potom si vymažte pekáč na ktorého dno naskladajte nakrájanú cibuľu, potom mleté ​​mäso, na to zeleninovú zmes, nastrúhaný tvrdý syr a uvarené cestoviny. Na záver všetko zalejte pripravenou omáčkou a posypte zvyškom syra.

Piecť by ste mali vo vopred vyhriatej rúre na 180 ° C necelú hodinu (cca 50 min.).

Dobrú chuť prajeme!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like