Sezóna cukiet v plnom prúde! Na prípravu tohto jednoduchého jedla si určite nájdete čas

Cukety zaplavili regály a trhoviská v každom meste. Nastáva otázka, čo chutné sa z nich dá pripraviť. Čo tak napríklad cuketové roládky plnené mäsom a hubami?

Tip: Uistite sa, že z cukety vytlačíte všetok prebytočnej šťavy, aby sa roláda počas pečenia nerozpadla. Namiesto celého vajíčka môžete do cesta použiť dva žĺtky.

Ingrediencie

  • 300 g cukety
  • 100 g mletého mäsa
  • 50 g šampiňónov
  • 1 vajce
  • 2-3 PL krupice
  • 2 PL múky
  • 1/4 ČL soli
  • 1/4 ČL korenia
  • 50 g cibule
  • 3 PL smotany
  • 50 g syra
  • 30 g kôpru

Postup:

  1. Cuketu si nastrúhajte na strúhadle.

  1. Pridajte vajce, krupicu, múku, soľ a korenie.

  1. Zmes si rozdeľte na 3 rovnaké časti.

  1. Plech si vysteľte papierom na pečenie a vytvarujte si na ňom 3 podlhovasté palacinky. Pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov po dobu 15 minút. Nezabudnite cuketové cesto pretočiť aj na druhú stranu.

  1. Cibuľu si nakrájajte najemno spolu s hubami, pridajte mleté mäso a všetko osmažte na pancivi, až kým nebude mäso hotové.

  1. Na hotové palacinky poukladajte vrstvu mäsovej zmesi a zatočte do rolády.

  1. Na vrch cuketovej rolády naneste zmes smotany, kôpru a nastrúhaného syru. Pred podávaním ich vložte na 2 minúty do rúry a je to!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

Dobrú chuť!

zdroj:takprosto.cc

You Might Also Like