Šarišský HRNČEKOVÝ jablkový koláč, ktorý sa vám rozplynie na jazyku!

Ingredience

vajce 5 ks
kryštálový cukor 1,5 hrnek
hladká múka 2 hrnek
škorica mletá 1 lžička
sóda jedlá 1 lžička
čokoláda horká 100 g
jablko 5 ks
vlašské orechy 1/2 hrnek
olej 1 hrnek

Jablká očistíme a pokrájame na malé kocky. Orechy a čokoládu posekáme.

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame olej a šľaháme.

Múku pomiešame so škoricou a sódou, postupne pridávame do vyšľahanej hmoty a dobre premiešame

Nakoniec prisypeme posekané jablká, orechy, čokoládu a jemne premiešame.

Vyšší plech (25×38 cm) vymažeme maslom a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie.

Hmotu vylejeme na plech a zarovnáme.

Pečieme pri 200°C asi 35 min.

zdroj: zenysro.cz

You Might Also Like