S upečením tohto koláča ohromíte naozaj každého! Fantastické banánové rezy JAMAJKA.

Suroviny

Cesto:

6 ks vajcia
štipka soľ
3/4 šálky polohrubá múka
3/4 šálky kr. cukor
2 lyžice kakao
1 bal.čokoládový puding
1 lyžička prášok do pečiva

Želatína:

3 lyžice citrónová šťava
8 lyžíc studená voda
podľa chuti cukor
4 lyžice kyslý džem
8 ks banán
1 ks citrón
3 bal.žlutá želatína

Krém:

400 ml smotana na šľahanie
2 lyžice práškový cukor
50 g čokoládová ryža
1 lyžica prášková želatína (kopcovitá lyžica)
1/3 šálky horúca voda

Ďalej budeme potrebovať:

3 lyžice citronová šťava
8 lyžíc studená voda
podľa chuti cukor
250 g mascarpone
150 g smotana na šľahanie
1 lyžica kr. cukor
čokoláda na ozdobu

Postup prípravy:

Bielky a žĺtky si oddelíme. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Postupne pridávame cukor a za stáleho mixovania vyšľaháme. Pridáme žĺtky, krátko mixujeme na stredne rýchlych otáčkach a nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pudingovým práškom a kakaom.

Takto pripravené cesto navrstvíme na plech s veľkosťou 25 x 35 cm, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým sa kraje neoddeľujú od stien plechu (asi 25 minút). Upečené cesto necháme vychladnúť a rozkrojíme ho na polovicu.

Jeden plát cesta polejeme pripravenou polevou – studená voda + citrónová šťava + cukor podľa chuti. Potom nanesieme tenkú vrstvu kyslého džemu a naukladáme banány, ktoré sme si rozkrojili na polovicu. Polejeme je citrónovou šťavou, aby nezhnedli.

 

Pripravíme si žltú želatínu podľa návodu na obale – v tomto prípade sme želatínu pripravili nasledovne: želé sme nasypali do väčšieho hrnca, zaliali ho litrom teplej vody a dôkladne premiešali. Želé necháme napučať. Keď vidíme, že želé tuhne, začneme ho nanášať na druhý plát cesta rovnako potrieme pripravenou polevou ako prvý – citrónová šťava + voda + cukor podľa chuti a položíme ho na šľahačkový krém.
Mascarpone s cukrom a smotanou na šľahanie zvlášť vyšľaháme a nakoniec ich jemne vareškou spojíme. Navrstvíme na vrch a pekne uhladíme.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like