Rýchly kurací šalát s cesnakom a šampiňónmi

Keď sa vám nechce zbytočne stáť pri sporáku a napriek tomu chcete niečo dobré a výživného, ​​vyskúšajte tento recept na kurací šalát s cesnakom a šampiňónmi. Biele víno dodá netradičný, ale veľmi chutný podtón kurčaťu aj cesnaku.

ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 stredná cibuľa – pozdĺžne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku – pokrájané
  • štipka červenej papriky
  • 1/2 stredne veľkého kapusta
  • 5 šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • menšie červená paprika, nakrájaná
  • 1/4 lyžičky morskej soli
  • 2-3 lyžičky sójovej omáčky
  • 1 lyžička bieleho vína
  • 1 lyžičky sušeného cesnaku
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 2 vykostené kuracie prsia, nakrájané na kúsky

Postup

  1. Kuracie prsia orestujte na panvici do zlatista.
  2. Umyte a nakrájajte kapustu na malé kúsky.
  3. V panvici rozohrejte olivový olej a zvoľna orestujte cibuľu a cesnak.
  4. Potom pridajte kapustu, šampiňóny, papriku, soľ a za stáleho miešania nechajte variť približne 5 minút.
  5. Pridajte dve lyžičky sójovej omáčky, víno, sušený cesnak, červenú papriku a korenie. Nakoniec pridajte kuracie kúsky.
  6. Ešte 5 minút restujeme, potom vypnite a ihneď servírujte.

 

You Might Also Like