Rýchly kurací šalát s cesnakom a šampiňónmi

Keď sa vám nechce zbytočne stáť pri sporáku a napriek tomu chcete niečo dobré a výživného, ​​vyskúšajte tento recept na kurací šalát s cesnakom a šampiňónmi. Biele víno dodá netradičný, ale veľmi chutný podtón kurčaťu aj cesnaku.

ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 stredná cibuľa – pozdĺžne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku – pokrájané
  • štipka červenej papriky
  • 1/2 stredne veľkého kapusta
  • 5 šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • menšie červená paprika, nakrájaná
  • 1/4 lyžičky morskej soli
  • 2-3 lyžičky sójovej omáčky
  • 1 lyžička bieleho vína
  • 1 lyžičky sušeného cesnaku
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 2 vykostené kuracie prsia, nakrájané na kúsky

Postup

  1. Kuracie prsia orestujte na panvici do zlatista.
  2. Umyte a nakrájajte kapustu na malé kúsky.
  3. V panvici rozohrejte olivový olej a zvoľna orestujte cibuľu a cesnak.
  4. Potom pridajte kapustu, šampiňóny, papriku, soľ a za stáleho miešania nechajte variť približne 5 minút.
  5. Pridajte dve lyžičky sójovej omáčky, víno, sušený cesnak, červenú papriku a korenie. Nakoniec pridajte kuracie kúsky.
  6. Ešte 5 minút restujeme, potom vypnite a ihneď servírujte.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like