Rýchly broskyňový koláč alebo spôsob ako ulahodiť mlsným jazýčkom nečakanej návštevy!

Rýchle koláče sú tie najvďačnejšie, a preto spravidla aj najlepšie chutia. Nemáme s nimi veľa námahy a zároveň sa tešíme, ako famózne chutia. Presne taký recept máme pre Vás aj dnes. Broskyňový koláč môžete pripraviť ako z čerstvých, tak  i zo zaváraných broskýň a chutiť bude stále rovnako. Fantasticky!

Čo budete potrebovať?

  • 4 vajíčka
  • 1 a ½ šálky polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • práškový cukor podľa chuti (my dávame polovicu z dávky múky)
  • 300 g broskýň
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • mlieko podľa potreby

Postup

Broskyne si nakrájajte na mesiačiky. Celá vajíčka rozšľahajte s cukrom a pridajte aj vanilkový cukor. Potom pridajte po menších dávkach múku a prášok do pečiva. Ak je cesto husté, pridajte trochu mlieka. Všetko spolu pekne zmiešajte. Cesto by malo mať konzistenciu hustej smotany.

Menší pekáč, alebo tortovú formu si vymažte maslom a vysypte múkou, následne do nej vylejte pripravené cesto. Navrch naskladajte mesiačiky broskýň a každú len ľahko zatlačte dovnútra.

Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 40-50 minút, do zlatista. Potom poprášte práškovým cukrom a podávajte so studenou kyslou smotanou.

Prajeme dobrú chuť!

You Might Also Like