Rýchle tekvicové tortičky s vanilkovým krémom, ktorým nikto neodolá.

Malé tekvicové tortičky, ktorým nikto neodolá. Zvládnu ich aj začiatočníci v pečení a ich chuť sa ničomu nevyrovná – snáď len dyňovému koláču, ktorou menšou verziou vlastne sú :).

  • Čas prípravy: 30 minút + čas na chladnutie
  • Porcie: 12 kusov

ingrediencie

cesto

  • 450 g tekvicového pyré (dá sa kúpiť v plechovke alebo vyrobiť vlastný)
  • ¾ hrnčeka krupicového cukru
  • 2 vajcia
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • ¾ hrnčeka smotany na šľahanie
  • ⅔ hrnčeka hladkej múky
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky kypriaceho prášku
  • ¼ lyžičky jedlej sódy

Krém

  • 240 g krémového syra (Lučina)
  • 1 hrnčeka práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1½ hrnčeka smotany na šľahanie

Postup

1

Predhrejte rúru na 180 ° C. Mafinový plech vymažte tukom.

2

Tekvicové pyré zmiešajte s cukrom, potom pridajte vajcia, vanilku a smotanu.

3

Prisypte suché ingrediencie, premiešajte a pripraveným cestom naplňte vymastenú formu.

4

Pečte približne 20 minút. Potom nechajte približne 20 minút chladnúť a presuňte do chladničky do úplného vychladnutia.

5

Medzitým si pripravte krém. V mise vyšľahajte smotanu do tuha. V druhej miske rozšľahajte krémový syr a cukor s vanilkou dohladka. Pridajte šľahačku, jemne premiešajte a hotovým krémom ozdobte tortičky.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: hugsandcookiesxoxo.com

You Might Also Like