Rýchle orieškové dobrodružstvo z jedného vajíčka.

Jednoduché, rýchle a hlavne lacné!!! Dezert, ktorý stojí za vyskúšanie. Milujem črepníkové koláčiky, vtedy nepotrebujem ani váhu a príprava je veľmi jednoduchá. K tomu aj tento skvelý zákusok, ktorý je finančne nenáročný, samozrejme za predpokladu, že oriešky máte domáce. Použila som menšiu šálku, iba o objeme 150 ml a tiež som použila iba malý plech, takže ak chcete koláč na klasický plech, dávku zdvojnásobte.

Suroviny

Cesto (1 šálka = 150 ml):
1 ks vajce
1 šálka kr. cukor
1 šálka olej
1 šálka mlieko
1 šálka polohrubá múka
1 šálka mleté ​​vlašské orechy
1/2 bal. prášok do pečiva

Krém:
300 ml mlieko
1 bal.vanilkový puding
4 lyžice kr. cukor
125 g maslo

Postup prípravy:

Vajíčko vyšľaháme s cukrom peny, postupne pridáme olej striedavo s mliekom a nakoniec zmiešanú múku s orieškami a práškom do pečiva.
Pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 20-25 minút.

Upečené cesto vyberieme a necháme vychladnúť.
Mlieko ohrejeme pridáme cukor a pudingové prášky a klasicky uvaríme puding. Odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny, po lyžiciach pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme nadýchaný krém, ktorý navrstvíme na vychladnuté cesto. Pekne uhladíme a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like