Rýchle a krehučké valčeky z kyslej smotany plnené lekvárom.

Rýchle a krehučké, pripravené z kyslej smotany, múky a margarínu alebo masla. Naplniť môžete orieškami, lekvárom,…

 

Budeme potrebovať:

1 kg – hladká múka
500 g – margarín alebo maslo
400 ml – kyslá smotana
štipka – soľ

Ďalej budeme potrebovať:

200 g – lekvár
žĺtok na potretie
práškový cukor na posypanie

Postup:

1.

Zo surovín na cesto spracujeme guličku, ktorú odložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny. Najlepšie je cesto pripraviť večer a druhý deň piecť.

2.

Po odležaní cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme na 2 časti a rozvaľkáme na tenký plát, ktorý nakrájame na širšie pásiky. Na jednu polovicu navrstvíme lekvár, druhú stranu potrieme žĺtok a preložíme. Jemne kraj zatlačíme a ostrým nožom nakrájame na menšie obdĺžniky.

3.

Preložíme na papierom vyložený plech a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 15 minút. Hneď keď chytajú zlatú farbu, vyberáme z rúry. Ešte teplé posypeme práškovým cukrom.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Coolinarika

You Might Also Like