Rýchle, jemné a chutné syrníky! Podobný recept na internete nenájdete, dala mi ho moja babička…

„Neporadilo sa mi to!“ Bohužiaľ, polovica mojich priateľov nevie, ako robiť syrníky. Čím to je, aj napriek tomu, že je tak veľmi obľúbené? Vďaka tomuto článku sa naučíte finty a rady, ako uvariť perfektné syrníky, začneme tým, že si spomenieme chyby, ktoré ľudia zvyknú robievať.

Časté chyby v príprave syrníkov

  • Vyberáte si vlhký a hrudkovitý tvaroh.

Kúpte si suchý, tučný tvaroh.

  • Namáčate hrozienka v horúcej vode

Aby hrozienka nadobudli jemnosť, dajte ich do teplej vody po dobu 20 minút.

  • Pridávate cukor do tvarohu pred tým, ako z neho vytvarujete guľôčky

Cukor pridáte na začiatku varenia, je potrebné ho skombinovať so žĺtkami z vajíčka. Nepridávajte ho veľa, pretože pri vyprážaní sa všetok prebytočný cukor začne taviť, čo narušuje proces varenia, a syrníky sú potom tvrdé.

  • Pridávate múku do tvarohu

Nerobte to. Múka v tomto recepte slúži len na to, aby ste syrníky do nej obalili pred vyprážaním.

  • Vyprážate syrníky na masle alebo masti

Pri vyprážaní používajte radšej rastlinné oleje. Maslo sa nehodí, syrníky môžu zhorieť. Ak dodržíte tieto pravidlá, tak máte zaručené, že syrníky sa vám podaria. A teraz sa ideme pozrieť na to, čo budete potrebovať pri ich výrobe.

Ako urobiť syrníky


Ingrediencie:

  • 300 gramov tvarohu
  • 2 vajcia
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • Hrozienka podľa chuti
  • Štipka soli
  • Múka na obalenie syrníkov
  • Rastlinný olej

Príprava:


Tajomstvo nádherných syrníkov spočíva v tom, že pri výrobe používame jemný tvaroh bez hrudiek. Pokiaľ ho máte hrudkovitejší, skúste použiť mixér, alebo si zoberte lyžičku a hrudky pomačkajte.  

  1. Oddeľte žĺtok od bielka. Bielko vložte do chladničky, aby trošku ochladlo, do žĺtka pridajte cukor a vyšľahajte ho.
  2. Vyberte bielko z chladničky, taktiež ho vyšľahajte metličkou alebo vidličkou a pridajte štipku soli.
  3. Hrozienka, brusinky môžete položiť alebo zabaliť do uteráka, aby ste odstránili vlhkosť, odporúča sa, aby bolo sušené. Môžete ich nahradiť kandizovaným ovocím, alebo si dokonca môžete skúsiť vyrobiť syrníky s vlašskými orechmi.
  4. Do tvarohu pridajte hrozienka, brusinky a žĺtok. Opatrne miešajte, pomaly pridávajte vyšľahané bielko, a celé to premiešajte. Môžete pridať trošku škorice. Vytvorte guličky, ktoré neskôr obaľte do múky.
  5. Panvicu zohrejte, ak chcete zistiť, či je dostatočne teplá, hoďte na suchú panvicu štipku múky. Ak sa stane „krémovejšou“, panvica je pripravená na vyprážanie.
  6. Na panvicu vylejte dve polievkové lyžice rastlinného oleja.
  7. Syrníky vložte na panvicu a smažte z oboch strán, v prípade potreby pridajte počas vyprážania trošku rastlinného oleja.
  8. Syrníky položte na uterák, servítky, na niečo, čo absorbuje nadbytočný tuk.
  9. Syrníky podávajte s kyslou smotanou, medom či marmeládou. Budú neskutočne chutné.

Ešte jeden malý tip. Pokiaľ ste všetky syrníky nezjedli, a niektoré ste si vložili do chladničky na neskôr, môže sa stať, že budú chutiť inak. Ako im teda vrátiť jemnosť a chuť?

Stačí smotana a pol šálky vriacej vody.  Syrníky vložte na panvicu, posypte ich cukrom, polejte vodou a smotanou. Varte 5 minút a budú ako predtým.

Redakcia vám praje dobrú chuť a určite sa podeľte s rodinou a priateľmi o tento skvelý recept.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

zdroj:takprosto.cc

You Might Also Like