Rýchla smotanová pizza s cesnakom na ktorej si pochutí celá rodinka

Potrebujeme:

Cesto:

2,5 dl voda
50 dkg polohrubá múka
5 dkg droždia – čerstvé
1 lyžička soľ
1 lyžička kr. cukor
2 lyžice olivový olej

Základ:

3 dl smotana
5 strúčiky cesnak
2 ks veľká cibuľa červená
40 dkg kukurice
10 dkg slanina
10 dkg šunka
20 dkg syr

POSTUP:

Rúru si predhrejeme na 220 stupňov a pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom.

Droždie si pridáme do vody spolu s cukrom a necháme ho vykvasiť.

Ostatné ingrediencie na cesto si zmiešame v miske, pridáme kvások a spracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste cca pol hodinu.

Vykysnuté cesto si dáme na plech, potrieme ho kyslou smotanou, ktorú sme si zmiešali s prelisovaným cesnakom.

Šunku, slaninu, cibuľu si nakrájame na malé kúsky a dáme ich na smotanový základ. Posypeme kukuricou a dáme piecť do rúry. Tesne pred koncom posypeme strúhaným syrom a necháme ho rozpustiť.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: Nosalty

You Might Also Like