Rýchla nepečená kokosovo-čokoládová roláda: Skvelý recept pre všetky gazdinky, ktoré nerady pečú, ale milujú sladké maškrty

Existuje mnoho receptov na čokoládovo-kokosové rolády. Táto je však podľa môjho názoru jedna z najlepších. Pri roláde mám vždy problém. Buď nie je biela plnka dostatočne tuhá, alebo je čokoládová časť veľmi suchá. Aj preto preferujem rolády nepečené, kde mám istotu, že v chladničke dokonale stuhnúť. Poďme už ale na recept.

Budeme potrebovať:

Biela časť:

  • 200 gramov zmäknutého masla
  • 200 gramov práškového cukru
  • 50 gramov kokosu
  • 3 lyžice rumu

Tmavá časť:

  • 250 gramov tmavých sušienok
  • 100 gramov orechov (vlašské, lieskové)
  • 100 gramov práškového cukru
  • 1 lyžica rumu
  • 1 lyžica kakaa
  • 14 lyžičiek instantnej zaliatej kávy
  • 100 gramov horkej čokolády

Potrebovať navyše budete aj kokos na obaľovanie rolády. Vyzerá to krajšie a nie je s tým veľa roboty, takže prečo nie?

Postup:

Na začiatok budeme mixovať. Ja osobne Mixujem buď ručným alebo elektrickým mixérom, asi podľa nálady. Rozmixujeme si teda sušienky a orechy. Do misky k orechom a sušienkou primiešame práškový cukor, rum a kakao. Je jasné, že prvú robíme čokoládovú časť, pretože sme prisypali kakao. Na záver pridáme k zmesi rozpustenú čokoládu a po lyžičkách aj uvarenú kávu. Dobre premiešanú hmotu uložíme do chladničky.

rolada4-1

V novej miske si vymiešame maslo s cukrom. Dôkladným miešaním by nám mala vzniknúť až pena. Ja sa netrápim s ručným miešaním, pomáham si mixérom s metličkou. Pridáme rum a kokos. Hmotu si môžeme dať na pár minút aj do chladničky, bude sa s ňou lepšie pracovať.

Z chladničky si vyberieme tmavú hmotu a vyvaľkáme z nej plát. Môžeme si pomôcť papierom na pečenie alebo potravinárskou fóliou, skúsené gazdinky vedia, ako na to. Rovnako postupujeme aj pri bielej hmote. Potom už len položíme biely plát na tmavý plát a zrolujeme. Na záver roládu obalíme v kokose a vložíme ju do chladničky stuhnúť. Po hodinke až dvoch ju môžeme veselo nakrájať a spapať. Dobrú chuť.

You Might Also Like