Rýchla kakaová torta s poriadnou vrstvou pudingového krému

Jednoduchá torta, ktorá má ako základ kakaový korpus nasledovaný jemným vanilkovým krémom a nakoniec zdobenie zo smotany a kakaa. Príprava vám zaberie len hodinku, skvele sa hodí ako rýchly narodeninový alebo delikátny zákusok ku káve pre hostí.🙂

  • Čas prípravy: 1 h

Ingrediencie

Korpus
• 7 žĺtkov
• 200 g cukru
• 12 lyžíc vody
• 200 g múky
• 1 balíček prášku do pečiva
• 2 lyžice holandského kakaa
• 1 lyžička sódy bikarbóny

Krém
• 4 lyžice cukru
• 2 balíčky vanilkového pudingu
• 7 bielkov a 1/2 l vody

smotana

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 balíčky stužovača smotany
  • kakao na ozdobu

Postup

  1. Rozšľahajte žĺtky s cukrom a vodou. Pridajte múku, prášok do pečiva, kakao a jedlú sódu. Nalejte cesto do koláčovej formy.
  2. Predhrejte rúru na 200 ° C a pečte približne 15 minút.
  3. Na krém zmiešajte pol litra vody, cukor a 2 balíčky pudingu. Uvarte hustý puding. Do ešte teplého pudingu zašľahajte bielky vyšľahané do snehu.
  4. Korpus vyberte z rúry a namažte naň pripravený krém. Uhlaďte povrch a vložte korpus ešte späť do rúry na ďalších 5 minút.
  5. Vyšlahajte smotanu s ztužovačom a balíčkom vanilkového cukru. Namažte ho na vychladnutý koláč, posypte kakaom a vložte do chladničky aspoň na hodinu, než budete servírovat.

zdroj : http://www.magazinedonna.hu/index.php/receptek/suetemenyek/898-alban-kremes

You Might Also Like