Ruský tvarohový koláč od pani Ľudmilky- u nás doma najlepšia pochúťka, ktorú vykúzlim z tvarohu!

POTREBNÉ PRÍSADY

 

Cesto:

250 gramov masla,

200 gramov práškového cukru,

2 vajcia,

450 gramov hladkej múky,

2 lyžicčy prášku do pečiva,

3 lyžice kakaového prášku.

Plnka:

100 gramov masla,

200 gramov práškového cukru,

750 gramov nízkotučného krémového tvarohu,

1 lyžica citrónovej šťavy,

3 vajcia,

1 balíček vanilkového pudingu zlatý klas.

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO:

Zo surovín na cesto vypracujeme cesto, rozdelíme v pomere 2/3 a 1/3. 2/3
rozvaľkáme, dáme na vymasteny plech (klasicky, nie tortova forma). Zvyšnú časť si necháme na roztrhanie na vrch koláča. Ja dávam radšej papier na pečenie.

Plnka sa robí nasledovne:

100 gramov masla necháme rozpustiť a vymiešame spolu so 750 gramami tvarohu, 1 lyžicou citrónovej šťavy, 3 vajíčkami, 200 gramami práškového cukru a 1 balíčkom vanilkového pudingu zlatý klas.
Všetko vymiešame do krémovej konzistencie. Vymiešanú plnku dáme na cesto. Zvyšnú tretinu cesta roztrháme na malé kúsky a rovnomerne ukladáme na povrch. Piecť 35-40 minút v strednej časti rúry pri 175 stupňoch.

Kolacik robím z klasického masla a dávam hnedý cukor (ten si pomeliem na elektrickom mlynčeku aby som mala práškový. Toho cukru dávam aj menej ako je v recepte a nam sa zdá dosť sladký.

You Might Also Like