Ruský recept na jedlo s názvom Zrazy. Použila som mleté mäso a pár ingrediencií a mala som TOP jedlo

Hľadáte na internete nové recepty, ktorými by ste potešili všetkých členov domácnosti? Dávame vám do pozornosti „Zrazy“, pochádzajúce z Ruska, bohaté na mäso, plnku a osmažené v lahodnom cestíčku. Vyskúšajte a neoľutujete!

Ingrediencie na mäsový základ

  • 500 g mletého mäsa – kombinácia hovädzieho a bravčového mäsa
  • 2 krajce chleba
  • 1 strúčik cesnaku
  • Soľ a korenie podľa chuti

Ingrediencie na plnku

  • 2 väčšie cibule, približne 300 g
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 2 PL vínneho octu

Ingrediencie na cestíčko

  • 2 vajíčka
  • 3 PL smotany
  • 2 PL hladkej múky
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Postup

  1. Zmiešajte si ingrediencie na mäsový základ, pridajte vodu, aby bolo mleté mäso šťavnatejšie.
  2. Zmes dôkladne premiešajte a vložte do chladničky na 1 hodinu.
  3. Nakrájajte si cibuľu na veľké polkruhy.
  4. Takto nakrájanú cibuľu si osoľte, okoreňte a nechajte marinovať v octe po dobu 1 hodiny.
  5. Potom si na panvici rozohrejte olej a osmažte na ňom cibuľu dozlatista.
  6. Vymiešajte si vajíčka, pridajte korenie, smotanu a múku.

  1. Do tejto zmesi pridajte prášok do pečiva, premiešajte a cestíčko je pripravené na použitie.
  2. Z mletého mäsa si vytvorte 8 „zrazov“, a do každého vložte trochu osmaženej cibule.

  1. Pripravené „zrazy“ ponorte do cestíčka.

  1. Vysmážajte na strednom plameni, pravidelne ich otáčajte až kým nebudú hotové. Dobrú chuť!

Tzv. zrazy sa môžu podávať so zemiakovou kašou alebo ryžou, čerstvou ale aj nakladanou zeleninou.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj:takprosto.cc

You Might Also Like