Rumový zákusok. Je neuveriteľne jemný, nadýchaný a chutí naozaj výborne!

Na prípravu cesta budeme potrebovať:
(upečieme si 2 pláty)

2 vajíčka,
125 g kr. cukru,
50 ml vody,
40 ml oleja,
125 g polohrubej múky,
1/4 ČL prášku do pečiva.

Ďalej budeme potrebovať:

2 vajíčka,
125 g kr. cukru,
50 ml vody,
40 ml oleja,
125 g polohrubej múky,
1/4 ČL prášku do pečiva
1 PL kakaa,
ružové farbivo.

Na prípravu šťavy budeme potrebovať:

180 ml vody,
180 g kr. cukru,
3 PL marhuľového džemu,
3 PL rumu alebo rumovej arómy,
šťavu z jedného pomaranča,
šťavu z jedného citróna.

Na prípravu polevy budeme potrebovať:

200 ml smotany na šľahanie,
2 PL pr. cukru,
2 PL rumu.

POSTUP:

 Krok 1
Z vajíčok a cukru si vyšľaháme tuhý krém. Postupne pridávame vodu, olej, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Takto si upečieme 2 pláty.

 Krok 2  
Následne si vyšľaháme také isté cesto ako v predošlom kroku, ale nakoniec si ho rozdelíme na 3 časti. Do jednej pridáme ružové farbivo, do druhej čokoládu a tretiu necháme bielu. Navrstvíme si cesto do plechu tak, ako môžeme vidieť na obrázku nižšie.

 Krok 3  
Upečené cestá necháme vychladnúť a z farebného si nakrájame kocky.

 Krok 4  
Do hrnca si dáme vodu, pridáme cukor a rozvaríme. Keď sa cukor roztopí, odstavíme z ohňa a pridáme marhuľový džem a rum. Dobre premiešame, pridáme šťavu z pomaranča a citróna.

 Krok 5  
Prvý plát si potrieme marhuľovým džemom. Naň ukladáme kocky, ktoré si namáčame do pripravenej šťavy. (rýchlejšia varianta je rozdrobiť si farebné cesto a poliať ho pripravenou šťavou). Vrchný plát si potrieme džemom a opatrhne ho prilepíme na naukladané kocky. Zaťažíme minimálne na 4 hodiny (najlepšie je položiť na to plech na pečenie a poukladať na neho múku alebo ryžu).

 Krok 6  
Na vrch si vyšľaháme smotanu na šľahanie s práškovým cukrom a rumom. Pekne uhladíme a ozdobíme podľa seba, necháme stuhnúť, nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like