Roztomilé veľkonočné zajačiky z kysnutého cesta

Chcete tento rok zmenu? Čo takto upiecť namiesto tradičného mazanca či vianočky tieto krásne zajačiky :). Z jednej várky ich budete mať plno, cesto krásne vonia muškátovým orieškom a vďaka svojej veľkosti sa pečú len krátko. Odporúčame jesť ešte ľahko teplé s hrnčekom kávy či čaju.🙂

  • Čas prípravy: 40 minút + čas na kysnutie
  • Porcie: cca 24 králičkov

Ingrediencie

  • 1 balenie sušeného droždia
  • 1/4 hrnčeka vlažnej vody
  • 3/4 hrnčeka vlažného mlieka
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 2 lyžice masla, izbovej teploty
  • 1 veľké vajce, rozšľahané
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 3 až 3-1 / 2 hrnčeka hladkej múky
  • rozpustené maslo

Postup

  1. V malej miske rozpustite droždie vo vode.
  2. Vo veľkej miske zmiešajte mlieko, cukor, maslo, vajcia, soľ, šalviu, muškátový oriešok, vodu s droždím a dva hrnčeky múky.
  3. Dobre všetko premiešajte a postupne pridávajte zvyšnú múku, kým sa nevytvorí hladké cesto.
  4. Cesto potom spracujte na pomúčenej pracovnej ploche približne 6 až 8 minút.
  5. Vložte ho do misy zľahka vymastenej olejom, zakryte potravinovou fóliou a nechajte približne hodinu kysnúť, alebo kým cesto nezdvojnásobí objem.
  6. Potom cesto zľahka zplácnite a nechajte ešte 10 minút odpočívať.
  7. Potom cesto rozdeľte na 24 kúskov. Na každého zajačika rozvaľkajte kúsok na približne 50 cm dlhý špagát. Rozdeľte ho na cca 25 cm, 13 cm, 2 x 5 cm a 2 cm kúsky.
  8. Najdlhší kus zatočte do slimáka na telo zajačika. Potom zrolujte 13 cm kus na hlavičku. Z 5 cm kúskov urobte uši az posledného kúsku chvostík. Zajačika potom vytvarujte poskladaním na plech vyložený papierom na pečenie a pokračujte s ďalším cestom rovnako.
  9. Králiky potom ešte zakryte čistou utierkou a nechajte približne 25 minút kysnúť.
  10. Predhrejte rúru na 190 ° C. Pečte približne 10 až 12 minút alebo dozlatista.
  11. Upečené cesto pomažte rozpusteným maslom a servírujte ešte zľahka teplé.

zdroj : http://www.tasteofhome.com/recipes/easter-bunny-rolls

You Might Also Like