Roztlačené zemiaky pečené so syrom, cesnakom a bylinkami

Netradičný postup s úžasne chutným výsledkom. Vyskúšajte tento recept na roztlačené pečené zemiaky. Tú chuť si jednoducho zamilujete!

Potrebujeme:

4 väčšie zemiaky

1 lyžicu olivového oleja

1 strúčik cesnaku

1 lyžicu zelenej cibuľky nasekanej najemno

Hrsť tvrdého strúhaného syra (napr. Gouda)

1 lyžicu strúhaného parmezánu

Soľ, korenie podľa chuti

Postup:

Zemiaky dôkladne umyjeme a uvaríme v slanej vode v šupke.

Cesnak pretlačíme a v miske zmiešame s olejom.

Uvarené zemiaky scedíme a necháme chvíľu vychladnúť.

Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom. Na plech preložíme zemiaky a čiastočne ich roztlačíme (roztláčadlom na zemiaky, prípadne iným kuchynským nástrojom).

Na roztlačené zemiaky navrstvíme cesnakovo-olivovú zmes a podľa chuti osolíme a okoreníme.

Nakoniec posypeme oboma druhmi syra, cibuľkou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov 7-10 minút (aby sa syr roztopil a zemiaky boli na povrchu chrumkavé).

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

zdroj: myfridgefood

You Might Also Like