Rímske zemiaky: Keď pripravíte doma takto zemiaky, všetci vás budú nosiť na rukách!

Zdieľať článok na

Tento recept na zemiaky patrí u nás medzi Top 5 najlepších receptov aké máme. Neviem prečo sa volajú Rímské, ale sú to najlepšie zemiaky na svete, odporúčam!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

500 g mletého mäsa

2 lyžičky oleja

200 ml paradajkovej šťavy alebo 1 malý paradajkový pretlak

2 veľké cibule nakrájané na kolieska

Soľ, korenie

Postup:

Pekáč vymastíme jednou lyžičkou oleja. Olúpané zemiaky nakrájame na tenké kolieska a naukladáme jednu vrstvu do pekáča. Osolíme, okoreníme, na zemiaky rovnomerne poukladáme mäso a zasypeme cibuľou a opäť osolíme a okoreníme. Navrch navrstvíme poslednú vrstvu zemiakov. Zalejeme paradajkovou šťavou alebo pretlakom rozmiešaným vo vode, opäť posoliť, hore ľahko pokvapkať olejom a šup do rúry. Pečieme cca 40 prikryté alobalom pri 200 ° C a ešte asi pol hodinky odkryté, než zemiaky na povrchu zružovie.

Želáme vám dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.


Zdieľať článok na

You Might Also Like