Recept starý 80 rokov: Domáci medovník od babičky s luxusným krémom a fantastickú jemnou chuťou!

Medovník je skvelá pochúťka, ktorú miluje úplne každý. Je s ním však veľmi práce a tak sa mu hociktorá žena vyhýba. 

Uvidíte, že nebudete mať nikdy dosť a dlho sa u Vás na stole neohreje.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

80 g masla
160 g kryštal.cukor
2 vajíčka
2 lyžice medu
1 kav.lyžička jedlej sódy
250 g polohrubej. múka
250 g hladká múka
1 kav. lyžička.mletá škorica, ½ kl. klinček (klinček) mleté ​​(drvené)

Plnka

500 ml mlieka
250 g masla
50 g kukuričného škrobu
1 ks vanilkový puding
250 g práškový cukor
2 lyžice rumu
čokoládová poleva

Takto budeme v recepte postupovať:

V kotlíku nad parou zmiešame do zhustnutia (asi 15 min.) cukor, maslo, vajíčka, med, sódu, škoricu a klinčeky (klinčeky). Potom pridáme pomaličky polohr. múku a nakoniec zmiešame na doske s hladkou múkou.
Cesto rozdelíme na 4 časti vyvaľkáme na tenko a pri 180 C upečieme do hneda (asi 5-6 min) .Pečieme k obráteniu plechu a peč. Papieri

Z mlieka kuk.prašku a pudingu uvaríme hustý krém. Z masla a cukru vyšľaháme krem ​​Pridáme rum a nakoniec vychladli puding. 3 platy natrieme krémom a štvrtý polejeme čokoládovou polevou.Nechame odstáť asi 8 hodín a nakrájame.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj:  ketkes.com

You Might Also Like