Recept od babky z Trnavy. Slaninu v náleve s cesnakom jedli všetci v okolí a nikto nebol chorý

Slanina je produkt, ktorý je súčasťou takmer každej slovenskej kuchyne. Okrem toho, že chutí skvelo, podporuje našu imunitu a dokáže nás zasýtiť aj na niekoľko hodín dopredu. Nemusíte sa obávať, že z nej okamžite priberiete 5 kíl. Obsahuje totiž mononenasýtené olejpvé a polynenasýtené  mastné kyseliny potrebné pre každý organizmus. Slanina je cenená najmä pre obsah kyseliny arachidonovej, ktorá zodpovedá za normalizáciu cholesterolu a produkciu hormónov.

 

Dnes vám predstavíme recept, pri ktorom si chuť slaniny obľúbite ešte viac!

Ingrediencie

  • 1 kg slaniny
  • 360 g soli
  • 80 g cukru
  • 1 l vody
  • Čierne korenie celé
  • Bobkový list
  • Cesnak

Postup

  1. Nalejte si vodu do hrnca, pridajte do nej soľ, cukor, korenie a bobkový list. Priveďte k varu a nechajte vychladnúť.

  1. Cesnak si nakrájajte najemno alebo ho prelisujte a posypte ním slaninu.
  2. Pripravením nálevom zalejte slaninu. Jeden deň ju nechajte len tak v kuchyni a na ďalší deň ju vložte do chladničky (na 24 hodín). Nakoniec ju položte na utierku, aby mohol nálev stiecť.
  1. Prajeme vám dobrú chuť!

Môžete pridať rôzne druhy korenia podľa vašich chutí. Hlavná vec – viac bobkových listov. Dodajú tuku zvláštnu pikantnosť.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like