Recept na žobrácke knedle: Rýchle, bez vajec a múky a už za 10 minút!

Dnes som si na ne spomenula, keď som varila zemiaky na obed. Pár kúskov som odložila bokom, pretože som mala v pláne urobiť tieto knedličky k večeru.

Sú naozaj skvelé. Rýchle, bez vajec a múky – moja babička im hovorievala žobrácke knedle.

Podľa mňa sú výborné. Ak máte v chladničke uvarené zemiaky, skutočne sú hotové za 10 minút. Máte ich urobené skôr ako mrazený polotovar.

Čo budeme potrebovať:

  • uvarené zemiaky
  • škrob – zemiakový (ja si kupujem v Poľsku tam majú vo väčších baleniach)
  • soľ len do vody – nie do cesta

* Na kilo zemiakov sa dáva zvyčajne asi 250 g škrobu.

Postup:

Dáme variť vodu a solíme ju, najemno si nastrúhame uvarené zemiaky, posypeme škrobom, vidličkou zamiešame a vytvoríme sypkú zmes ktorú spracujeme ručne do kompaktnej hmoty – jednotného cesta. Keď je potreba dosypeme škrob. Cesto by malo byť dobre tvárne.

Z cesta tvoríme okrúhle knedličky veľkosti menšej ako tenisová loptička a hneď ich dáme do vriacej osolenej vody.

Varíme 2 – 3 minúty, nie je potreba dlhšie, vypneme, necháme pár minút pod pokrievkou odpočinúť. Vyberieme z vody a hneď podávame.

Dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like