Recept na vynikajúce Karlovarské knedlíky odkukané od mojej kamarátky z Čiech. Doma už iné knedlíky nerobím!

Od tej doby, čo som vyskúšala urobiť tieto knedle, ich robím naozaj často. Sú rýchle, výborné a oveľa jednoduchšie ako kysnuté knedle.

Robím ich k omáčkam, ku gulášu, s dusenou kapustou, alebo aj len tak – keď potrebujeme zužitkovať staršie pečivo. Tento recept som odkukala od mojej kamarátky z Čiech!

Čo budeme potrebovať:

250 g staršieho pečiva
250 ml mlieka
2 žĺtky
soľ
štipku muškátového orieška
20 g masla
40-50 g hrubej múky
sneh ušľahaný z dvoch bielkov

Moje vylepšenia:

Dobrá slaninka nakrájaná nadrobno

Postup:

Pečivo nakrájame na kocky a zalejeme rozmiešanými žĺtkami s mliekom.

Pridáme soľ, štipku muškátového orieška, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a hrubú múku – všetko dôkladne premiešame a nakoniec primiešame aj sneh z bielkov.

Sneh vmiešame do zmesi opatrne, aby sme mali cesto krásne nadýchané.

Potom si navlhčíme ruky a z cesta formujeme guľky. Knedle varíme vo vriacej vode asi 15 minút.

Zdieľajte tento skvelý recept na Karlovarské knedlíky so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!

You Might Also Like