Recept na tento pokrm si moja babička doniesla z Maďarska. Kurací paprikáš sa rozvoňal po celom byte

Už len prečítaním názvu tohto pokrmu sa v nás začínajú prebúdzať všetky chuťové bunky a hneď si vieme predstaviť tú vynikajúcu arómu.

ingrediencie:

1kg kuracích pŕs
1ks papriky
3 PL papriky
200ml smotany
3 paradajky
2 lyžice masla
2 PL pšeničnej múky
2ks cibule
soľ
korenie

postup:

Cibuľu si nakrájame na kocky, vložte ju do hrnca a opražíme ju na masle dozlatista.

Pridajte mletú papriku a za stáleho miešania ju prepojte s maslom.

Prsia si narežte na hrubšie kúsky a poukladáme ich na cibuľový základ. Osoľte, okoreňte a nechajte povariť 5-7 minút. Pri paprikáše môžete použiť akúkoľvek časť kurčaťa, po oddelení od kože a prebytočného tuku.

Paradajky nechajte spariť, odstráňte šupku a spolu s paprikou ich nakrájajte na veľké kocky.

Zeleninu vložte do hrnca, zamiešajte a zalejte vývarom. Keď všetko príde do varu, prikryte hrniec a znížte plameň na minimum. Nechajte podusiť približne 50 minút.

Pridajte kyslú smotanu zmiešanú s múkou.

Dôkladne premiešajte, nezakrývajte a varte ďalších 7-10 minút. Hotovo!
Prílohu k tejto pochúťke necháme na vás a prajeme vám dobrú chuť!

You Might Also Like