Recept na slaninu v náleve si pýtali všetci z mojej rodiny. Ide o zdraviu prospešnú pochúťku, ktorú robili aj naše staré mamy

Ponúkame vám recept na nezvyčajnú prípravu slaniny. Vaše chuťové bunky budú v roztržení a vy, aj napriek konzumácii tukov, ostanete zdraví!

Ingrediencie

  • 2kg slaniny
  • 220g soli
  • 1,250 l vody
  • 3-5 bobkových listov
  • 10ks celého čierneho korenia
  • 5-8 strúčikov cesnaku

Postup

  1. Pripravte si soľný roztok. Nalejte vodu do hrnca, pridajte soľ, dajte na plameň a miešajte, aby sa soľ rozpustila. Priveďte k varu a následne odstráňte z ohňa.

  1. Narežte si slaninu na malé alebo väčšie kúsky a poukladajte ich do 3 litrového pohára (ak nemáte, bude stačiť aj niekoľko menších). Naukladajte ich natesno a striedavo medzi plátky slaniny dajte umyté bobkové listy nasypte čierne korenie a prelisovaný cesnak.

  1. Nalejte do vnútra vychladený soľný roztok a prikryte vrchnákom, nezatvárajte. Nechajte postáť pri izbovej teplote cez noc a potom vložte do chladničky na 10-14 dní.

Slanina je výborná pre naše zdravie, pretože v sebe má kyselinu arachidonovú, ktorá chýba rastlinným tukom. Táto látka je súčasťou imunitných procesov a metabolizmu cholesterolu. Pravidelná konzumácia niekoľkých plátkov slaniny vás ochráni pred chorobami a zabezpečí odstránenie rádionuklidov z vášho organizmu.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like