Recept na pravú ruskú domácu zmrzlinu: Tento recept v lete vyvážite zlatom!

Veľmi jednoduchý a rýchly recept, ako si vyrobiť svoju vlastnú domácu ruskú zmrzlinu. Bez éčok a navyše lahodnejšia chuť, ako u kupovanej.

Určite si ho odložte aj na neskôr, keď už bude sezóna v plnom prúde. Počas horúcich, slnečných, letných dní sa bude hodiť!

Výborná domáca ruská zmrzlina podľa tradičnej receptúry vás dostane.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  • 4 žĺtky
  • 200 ml mlieka
  • 200 g cukru
  • 500 ml smotany na šľahanie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do misy dajte žĺtky a pripravte aj zvyšné suroviny.
  2. Uvarte mlieko a nechajte ho vychladnúť.
  3. Potom k nemu pridajte žĺtky a cukor.
  4. Mlieko zhustne.
  5. Potom znova zohrejte a priveďte do varu.
  6. Zmes dostane podobu kondenzovaného mlieka.
  7. Potom nechajte vychladiť.
  8. Smotanu na šľahanie vyšľaháme ručným šlahačom. Potom všetko spojte a dobre premiešajte.
  9. Umiestnite do formy, krabičky alebo nádoby, ktorú ste si pre domácu zmrzlinu vybrali.
  10. Vložte do mrazničky.
  11. Aby sa Vám v zmrzline netvorili zbytočné kúsky ľadu, párkrát po 30 tich minútach vytiahnite a premiešajte.
  12. Vznikne Vám zhruba 850 g čerstvej, domácej a krásnej smotanové zmrzliny, ktorá medzi oplátkami chutí skvelo.

Máme hotovo.

 

zdroj: coolinarika

You Might Also Like