Recept na Panna cottu mám od mojej kamarátky. Je ľahký, chutný a zvládnu ho všetci behom chvíle!

Panna cotta je populárny taliansky dezert, ktorý neraz servírujú aj v tých najlepších reštauráciách sveta.

Teraz však nebudete musieť platiť za drahé reštaurácie, pretože sme si pre vás vymysleli recept na skutočnú čerešňovú panna cottu! Najdôležitejšie je zachovať si potrebné množstvá a všetko bude fungovať presne podľa vášho plánu.

Budete potrebovať:

  • 150 g čerešní
  • 200 ml 33% smotany
  • 100 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • 25 g želatíny
  • 150 ml vody

Postup

  1. Želatínu si zalejte 50 ml studenej vody a nechajte ju odstáť po dobu 10 minút.
  2. Smotanu a mlieko si nalejte do hrnca, položte na plameň a nechajte zohriať, dajte pozor, aby to nezačalo vrieť.
  3. Pridajte cukor a za neustáleho miešania čakajte, kým sa vám cukor nerozpustí.
  4. Následne do krémovej zmesi pridajte polovicu pripravenej želatíny. Nechajte ju ochladiť na izbovú teplotu a potom zmes rozlejte do pripravených nádob.
  5. Do každej nádoby pridajte niekoľko čerešní a vložte ich do chladničky, aby mali čas na stuhnutie.
  6. Zvyšné čerešne zalejte 100 ml vody a postave ich na plameň. Priveďte k varu a pridajte aj zvyšnú želatínu. Dôkladne premiešajte a nechajte vychladnúť.
  7. Keď je vaša zmes z chladničky dostatočne stuhnutá, nalejte na vrch pripravené čerešňové želé.
  8. Nádoby následne vráťte späť do chladničky, aby mali možnosť stuhnúť.

Zdieľajte tento skvelý recept na Pannacotu so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!

You Might Also Like