Recept na palacinky z luxusnej reštaurácie: Sú jemné, nadýchané a krásne tenké. V ústach sa vám budú rozpadávať.

Stack of English pancakes on a round white plate on a black background. Shrove Tuesday Pancake Day in Britain. Appetizing russian pancakes for Maslenitsa carnival (Shrovetide). Close up

Tieto palacinky sú naozaj fantastické. Stačí vynechať mlieko a použiť fintu, ktorú poznajú šéfkuchári v tých najlepších reštauráciách. Vychutnáte si ich viac, ako kedykoľvek predtým – základom je neprimiešať vajce do cesta celé a nepreháňať to s miešaním.

Ingrediencie, ktoré budeme potrebovať:


– 300 kefíru
– 300ml polohrubej múky / cca 2 šálky
– 2 vajcia – rozdelené na bielka a žĺtka
– štipku soli
– cukor podľa chuti
– 1 lyžičku sódy
– rastlinný olej

Postup:


1. Bielka vyšľaháme na sneh.
2. Žĺtka zmiešame s ostatnými prísadami.
3. Zmes hlavne netreba prudko miešať, pretože lepok obsiahnutý v múke bude tvrdnúť a tým bude hmota na palačinky tuhžšia.
4. Postačí, keď sypké prísady vsiaknu tekutinu a vznikne jednotná hmota.
5. Napokon jemne vmiešame sneh a hneď vyprážame.
6. Panvicu stačí potrieť olejom. Aj tu stačí použiť iba malé množstvo.

 

Palacinky budú jedna báseň. Prajeme dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like