Recept na najlepšie karbonátky, aké ste, kedy jedli. Príprava je najľahšia na svete!

Lahodné karbonátky sa pripravujú nielen z bravčového či hovädzieho mäsa, ale aj z jemného morčacieho mäsa.

Jeho mletú podobu si môžete kúpiť v obchode, alebo ju pripravíte doma podľa vlastnej chuti. Odporúčame vám vziať si mäso zo stehna a pŕs v pomere 1: 1.

Úloha je nasledovná: Pripraviť si tie najlepšie šťavnaté a jemne pikantné karbonátky.

Ingrediencie:

  • 1kg mletého morčacieho mäsa
  • 1/2 bochníku chleba
  • 120ml mlieka
  • 50g masla
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 2 vajíčka
  • 2 PL majonézy
  • 250g tvrdého syra
  • 2 paradajky
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Namočte si chlieb do mlieka, potom z neho vytlačte prebytočnú šťavu a zmiešajte ho s mletým mäsom.

Pridajte vajcia, majonézu, soľ a korenie.

50 g tvrdého syra a masla nakrájajte na malé kocky.

Zmes mletého mäsa si rozdeľte na 10-12 častí, vyformujte z nich menšie placky a do stredu vložte maslo so syrom a vytvorte si karbonátky.

Smažte ich na oleji po dobu 2 minút z každej strany. Nemusia byť úplne hotové.

Osmažené fašírky si vyložte na plech, nalejte tam olej z panvice, kde bolo vyprážané a môžete tam pridať aj trochu vody-

Položte na ne tenké plátky paradajok.

Zvyšný syr si nastrúhajte, posypte ním mäso a nakoniec potrite majonézou.

Vložte do rúry predhriatej na 190 stupňov a pečte 30 minút.

Hotovo!

Fašírky môžete piecť rovno v rúre bez vyprážania na panvici. V tom prípade, budete musieť predĺžiť čas pečenia o 5-10 minút.

Želáme vám chutný kulinársky zážitok!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like