Recept na najchutnejšiu jablčnú buchtu – jemná ako pavučinka a krásne sa rozpúšťa v ústach!

Suroviny:

  • jablká (tvrdé, najlepšie nejaký kyslý druh), olúpané a bez jadrovníkov 1 kg
  • múka 150 g
  • kypriaci prášok 1 čajová lyžička
  • štipka soli
  • väčšie výberové vajcia 3 ks
  • hnedý cukor (môže byť aj biely) 120 g
  • mlieko 100 ml
  • citrón 1 ks

Suroviny na kôrku:

  • hnedý cukor (biely) 20 g
  • maslo 15 g

Recept na jablkovú buchtu:

  1. Pripravte si formu s priemerom 22-23 cm (vyložte ju papierom na pečenie alebo vymažte maslom, vysypte krupicou, zvyšky vysypte).
  2. Rúru rozohrejte na 180 stupňov.
  3. Z citróna ostrúhajte kôru a vytlačte šťavu z polovice. Jablká nakrájame na tenké plátky nožom, na strúhadle alebo v krájači. Zalejte citrónovou šťavou.
  4. Vajcia vyšľahajte s cukrom (nie príliš), pridajte mlieko. Múku s kypriacim práškom preosejte, premiešajte s kôrou z citróna. Zmes vajec s mliekom zmiešajte s múkou, cesto vlejte na jablká a starostlivo premiešajte tak, aby sa cesto premiešalo so všetkými jablkami. Nalejte do formy, ľahko pritlačte rukami.
  5. Povrch posypte cukrom a kúskami masla. Pečte 40-60 minút.
  6. Jablčnú buchtu môžete podávať ako teplú, tak studenú. Ja ju mám radšej studenú. Želáme vám krásne posedenie s buchtou a čajom!

Dobrú chuť!

You Might Also Like