Recept na makovú bábovku. Lepšiu ste ešte nejedli!

Asi by bolo ťažké nájsť niekoho, kto nemá rád makové koláče, ale určite sa nájdu aj takí. Tak či onak, mak má blahodarné vlastnosti, pretože jeho semená obsahujú bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vitamíny A, C, E a skupiny B, fosfor, horčík, draslík, sodík, vápnik, selén, mangán, železo, meď a zinok. Zlepšuje trávenie, pomáha pri liečbe žalúdočných ochorení a zmierňuje nespavosť.

Ponúkame vám najlepší recept na makovú bábovku, ktorú pripravíte ľahko a jej chuť bude stáť naozaj za to.

Ingrediencie

  • 4 vajcia
  • 125 g masla
  • 1 PL prášku do pečiva
  • 155 g maku
  • 160 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • Vlašské orechy (voliteľné)

Postup:

  1. Postavte si hrniec s vodou na platňu 5 min prevarte.
  2. Prikryte pokrievkou, nechajte mak napučať vo vriacej vode. Po 20 minútach preceďte cez sitko.
  3. Vyšľahajte si žĺtky s cukrom a maslom. Následne pridajte mak.
  4. V druhej miske si zmiešajte múku a prášok do pečiva. Bielky si vyšľahajte do hustej peny, potom k nim pridajte makovo-žĺtkovú zmes.
  5. Všetko premiešajte a vylejte do formy na pečenie vymazanej maslom.
  6. Vrch môžete posypať orechmi.
  7. Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C 30-40 minút.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like