Recept na mäkkučkú pečienku s vynikajúcou chuťou a ľahkou prípravou! Pochutí si každý!

Pečeň – vedľajší produkt s extrémne vysokou nutričnou hodnotou , je to skvelá alternatíva mäsa a dokonca v niektorých prípadoch ho prevyšuje v chuti a nutričných hodnotách.

Čerstvá hovädzia alebo teľacia pečeň – cenovo dostupné a populárne prostriedky k zvýšeniu hladiny hemoglobínu v krvi. Na tejto dobrote si pochutí celá Vaša rodina!

 Ingrediencie

– 600 g hovädzej pečene
– 1 vajce
– 3 strúčiky cesnaku
-1 čajová lyžička cukru
– 1 čajová lyžička soli
– Polovica čaj. lyžičky sódy
– 1 cibuľa
– Rastlinný olej
– kukuričná múka

Postup

1)

Pečeň najprv dôkladne umyte, očistite a nakrájajte na väčšie kusy

2)

Na prípravu marinády: v miske zmiešajte vajcia so soľou, cukrom, jedlou sódou a cesnakom. Zamiešajte, vložte pečeň a nechajte asi 2 hodiny v chladničke. (Možné aj nechať cez noc).

3)

Cibuľu nakrájame na pol krúžky a začneme smažiť s rastlinným olejom.

4)

Pečeň obalíme v kukuričnej múke a vložíme na panvicu. Smažíme asi 3 minúty obe strany do zlatista.

5)

Hrejeme a držíme ich na miernom ohni po dobu aspoň 5 min, pokiaľ nebudú ružové vo vnútri .Hotovo! Každý kus sa rozplýva na jazyku – mäkké, jemné, voňavé s jedinečnou chuťou. Dobrú chuť!

Zdieľajte tento báječný recept na najmäkšiu pečienku s vašimi priateľmi! Určite si na nej tiež pochutnajú!

You Might Also Like