Recept na lodičky z lístkového cesta. Príprava je jednoduchá a celá rodina bude nasýtená

Ak vás už omrzelo obyčajné jedlo z bravčového mäsa a zemiakov, vyskúšajte jedlo vylepšiť listkovým cestom.

Naučte sa robiť lodičky plnené mäsom, zemiakmi a uhorkami a garantujeme vám, že uspokojíte chuťové kanáliky nejedného člena rodiny!

Lodičky z lístkového cesta

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 400 g mäsa (hovädzie, bravčové, kuracie)
  • 1 cibula
  • 150 g kyslých uhoriek
  • 500 g lístkového cesta
  • 1 vajíčko
  • 50 g tvrdého syra

Postup:

Uvarte si zemiaky a vytvorte z nich kašu.

Mäso narežte na kúsky a osmažte ho na panvici spolu s cibuľovými kolieskami.

Uhorky si nakrájajte na prúžky alebo polkruhy.

Lístkové cesto si rozrežte na štvorce a pomocou valčeka ho vyvaľkajte do obdĺžnikov. Do každého obdĺžnika vložte trochu zemiakovej kaše, osmažené mäso s cibuľkou a uhorky. Po stranách cesta si urobte pozdĺžne rezy.

Obe strany cesta preložte tak, aby bol rez umiestnený uprostred.

Horné a dolné konce cesta dotvorte prsty. Hotové lodičky položte na plech čalúneným papierom na pečenie, potrite ich maslom a posypte nastrúhaným syrom. Pečte 25 minút pri teplote 180 stupňov.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like