Recept na Langoše mojej mamy: Sú naozaj vynikajúce!

Čo budeme potrebovať:

1 Kg hladkej múky

2 vajcia

400ml mlieka

250g kyslej smotany

soľ

50 g droždia

1 kostka cukru

na dochutenie: cesnak, smotana, kečup, syr

 

Postup prípravy:

 

Deň vopred si pripravíme cesto, ale nie je problém, keď je niekto veľmi hladný a urobí si ho hneď, ale odležané cesto je najlepšie.

Takže do 1/2 ky dávky cca 200ml vlažného mlieka s cukrom, dáme kvasnice. Pridáme ostatné prísady a vypracujeme cesto.

Dáme do väčšieho mikroténového sáčku, tu som si nechala poradiť od mamičiek a dávam už cesto do väčšej misky a prikryjem. Vložíme do chladničky, tam to narastie – nakysne a vydrží aj 3-4 dni.

A pre tých ktorí nevydržia, cesto smažíme hneď na rozpálenom tuku, stačí keď sa na jeden langoš odoberie cca hrsť cesta a smažíme spôsobom: prvá strana pod pokrievkou, druhá bez pokrievky, ale skúšala som to aj bez pokrievky – potom Vám olej neprská ​​a boli rovnako dobré.

Dochutíme podľa chuti, najlepšie všetko. Cesnak, smotana, syr, kečup.

Dobrú chuť!

You Might Also Like