Recept na kapustový džús, ktorý vylieči 100 chorôb, vrátane rakoviny hrubého čreva

Musia byť účinné lieky skutočne len tie drahé? Mnoho ľudí má utkvelú predstavu, že ak má byť liek dobrý a účinný, mal by byť zároveň aj drahý.

Nič však nie je ďalej od pravdy. Tie najúčinnejšie lieky často nestoja vôbec nič, alebo maximálne pár drobných. Výsledkom takýchto mylných predstáv býva, že farmaceutické firmy bohatnú a zdravie obyvateľstva chradne.

Preto vám odporúčame prehodnotiť podobné stereotypy a konzumovať viac jednoduchých a zdravých potravín, ktoré sa neraz dokážu dostať na korienok mnohým chorobám.

Liek na 100 chorôb a jeho účinky

V dnešnom článku vám ukážeme recept na jeden zo svetovo najobľúbenejších liekov proti rôznym chorobám, vrátane rakoviny hrubého čreva. Používali ho už naši predkovia a naďalej sa úspešne používa. Ide o jednoduchý kapustový džús. Obsahuje mnohé prospešné vitamíny a minerály ako sú vitamín C, B6, K. Ďalej je bohatý na kyselinu listovú, vlákninu a niekoľko silných antioxidantov.

Má navyše aj antiseptické vlastnosti.

Za svoje účinky na rad chorôb vďačí sulforafanu a glukozinolátu, ktorí stimulujú enzymatickú aktivitu tráviaceho systému a tiež podporujú detoxikáciu tela. Práve zlúčeniny síry – sulfofán sa ukázal, že má silné protirakovinové účinky. Mnohé štúdie potvrdili, že kapusta, ale aj iné kapustovité zeleniny, sú najlepšie prostriedky pre boj s rakovinou hrubého čreva.

Okrem toho vám kapustový džús pomôže aj s týmito chorobami:

  • choroby pečene
  • rakovina prsníka, vaječníkov a pľúc
  • poalkoholová opica
  • chronický kašeľ
  • artritída a bolesti kĺbov
  • dna
  • zápaly
  • anémia
  • žalúdočné vredy
  • a mnohé ďalšie ..

Okrem toho je kapustová šťava veľmi prínosná na chudnutie, pretože stimuluje metabolizmus a spaľovanie kalórií, zmierňuje zápchu a bráni premene cukru na tuk.

Na výrobu kapustového džúsu budete potrebovať:

  • odšťavovač
  • nôž
  • teplú vodu
  • 1 stredne veľkú kapustu
  • 1 polievkovú lyžicu jablčného octu

Postupujte nasledovne:

1) Prekrojte kapustu na dve polovice. Z prvej vyrobíte džús, druhú si odložte na neskôr.

2) Napustite do hrnca alebo umývadla teplú vodu, pridajte jablčný ocot a ponorte do roztoku kapustu. Nechajte to odstáť 10 minút, aby sa kapusta očistila od postrekových látok.

3) Po očistení kapusty pokrájajte na menšie kúsky a tie ešte raz prepláchnite v studenej vode.

4) Vložte kapustu do odšťavovača a odšťavte ho.

Najlepšie je vždy čerstvo odstavený džús. Ak by ste ho nedopili, zvyšok uskladnite v chladničke, nie však dlhšie ako 4 hodiny.

Užívanie:

Na konzumáciu kapustového džúsu neexistujú žiadne obmedzenia. Užívajte ho podľa potreby.

Na prevenciu sa odporúča vypiť 1 pohár (2 dcl) kapustového džúsu denne pred raňajkami alebo pred obedom.

V prípade ochorenia čriev, žalúdka alebo rakoviny zvýšte dávku na 2 až 3 poháre denne.

Väčšie množstvo kapustovej šťavy môže vyvolať nadúvanie. V takom prípade dennú dávku je potrebné znížiť.

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like